Dobrze już wiecie, że desery w naszej restauracji to małe dzieła sztuki! Nasi cukiernicy – Wojciech Golic i Jakub Piotrowski, dbają o to, aby desery wyglądały i smakowały obłędnie.
W naszej karcie pojawiły się trzy nowości jeśli chodzi o słodkie przysmaki!
Zacznijmy od Mille-Feuille z wanilią, kumkwatem i krwistą pomarańczą.
Ten deser, to ciasto francuskie „1000 warstw” z musem waniliowym. W deserze pojawia się owoc pochodzący z urokliwej greckiej wyspy Korfu – kumkwat, dodaje lekkiej kwasowości w deserze i idealnie przełamuje smak słodkości wanilii. Dopełnieniem całości deseru jest sorbet z krwistej pomarańczy.
Następnym deserem jaki chcemy Państwu zaproponować jest sernik z białą czekoladą, gruszką i złotym siemieniem lnianym.
Ten przysmak pozornie wydaje się klasykiem, ale jak już zapewne wiecie nasi cukiernicy nie pozwolą, żeby było nudno! W deserze pojawiają się trzy odsłony gruszki, a całość dopełnia chips z siemienia lnianego.
Ostania nowość wśród słodkości, to faworyt wielu naszych gości – bananowe prfait, kakao, kahula i czekolada!
Tutaj na talerzu będą królować na wpół zamrożone, ręcznie robione przez naszych cukierników, lody bananowe. Do tego podawane są dodatki na bazie likieru kawowego Kahula, czekolady i kakao.
Nie pozostaje nam nic innego jak serdecznie Państwa zaprosić do spróbowania naszych nowości!
Do zobaczenia w Aleksandrowie Łódzkim!