Dane teleadresowe

Plac Kościuszki 6, 95-070 Aleksandrów Łódzki

13 stycznia 2019

Nowe menu w Kamienicy nr 6

Wraz z Nowym Rokiem przygotowaliśmy dla Państwa kilka nowości do nowej karty menu!

 

Państwa zapoznanie z naszą nową kartą zaczniemy od carpaccio z ośmiornicy, to pyszna i lekka przystawka. Gotowana ośmiornica w towarzystwie pudru z pikantnej kiełbasy, piklowanej w occie papryki z oliwą z homara. Razem tworzą smak, który zapamiętają Państwo na długo!

 

Następną propozycją Szefa Kuchni są przegrzebki, zwane również polędwicą owoców morza, czy też małżami św. Jakuba. Idealnie sprawdzą się podczas romantycznej kolacji, ponieważ są świetnym afrodyzjakiem! Na pewno, wieczór rozpoczęty taką przystawką będzie udany. Nasze przegrzebki podawane są z purèe z pieczonego kalafiora i z porem, w trzech odsłonach. Do tego na Państwa talerzach pojawi się marchewka w soku z pomarańczy i occie. Jest to delikatna przystawka dla wyrafinowanych podniebień.

 

W naszych nowościach oczywiście nie mogło zabraknąć nowej zupy. Tym razem Szef Kuchni postawił na krem z kiszonego ogórka. Do każdej zupy ogórki są wcześniej podsmażane z czosnkiem i miodem. Dzięki temu nabierają delikatnego smaku, który w połączeniu z curry komponuje się idealnie. Dodatkami do zupy są glony wakame z białym sezamem i oliwą koperkową. Zaskakujące połączenie, prawda? Tej zupy musicie Państwo spróbować!

 

Oczywiście przygotowując nowe menu nasz Szef Kuchni nie zapomniał o daniach głównych! Jedną z naszych nowości jest to na co wielu z Państwa czekało, a mianowicie stek z polędwicy wołowej argentyńskiej! W tym daniu główną rolę odgrywa oczywiście mięso, ale dodatki, które mu towarzyszą tworzą z nim perfekcyjne zestawienie. Są nimi delikatne purèe ze skorzonery oraz pieczona biała cebula. Zaskoczeniem w tym daniu jest sos, który bazuje na demi glace, jednak dodatkiem do niego jest nalewka z suszu owocowego z grzybami. Idealne danie na zimowe obiady dla każdego mężczyzny!

 

Na koniec zostawiliśmy to co każdy łasuch lubi najbardziej, czyli desery! Nasi utalentowani cukiernicy stworzyli dla Państwa aż 3 nowe propozycje!

Pierwszą z nich jest tiul czekoladowy, z przepysznej czekolady madagaskarskiej. Kryje on w sobie piankę cappucino z karmelizowaną pomarańczą z tymiankiem. Całość deseru dopełniają lody z whisky. Deser idealny dla każdego miłośnika tego trunku!

 

Kolejnym deserem jaki chcielibyśmy Państwu zaproponować jest crème brûlèe z brązowym cukrem. W tym deserze znajdą Państwo bezę z nutką bergamotki, żel z mango i marakui oraz cytryny. Dodatkowo na Państwa talerzach pojawi się sorbet z pigwy i orzeźwiający kawior z Yuzu.

 

Naszą ostatnią nowością jest mus pistacjowy z płynnym solonym karmelem i granitą jogurtową. Deser ozdobiony jest gąbką biszkoptową i matchą, która została użyta do tzw. zamszowania. Całość podana na redukcji z soku tłoczonego z jabłek.

Każda z nowych propozycji jest wyjątkowa i dopracowana przez całą załogę naszych kucharzy i cukierników, co gwarantuje Państwu wyjątkowy smak i niezapomniane doznania!

 

Serdecznie Państwa zapraszamy na degustację naszej nowej karty dań!

Do zobaczenia w Aleksandrowie Łódzkim!

Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia
George Bernard Shaw
Zarezerwuj stolik
Kontakt

Plac Kościuszki 6
95-070 Aleksandrów Łódzki

 Biuro:
 735 161 535 biuro@kamienica6.pl
 Rezerwacja:
 735 161 535 rezerwacje@kamienica6.pl