Przekąski, które lubią wino, których nie może zabraknąć podczas włoskiego wieczoru
Program spotkania ( poza dużą ilością śmiechu):
– historia winiarstwa włoskiego
– geografia szczepów toskańskich
– produkcja win białych oraz czerwonych w Toskanii
– podstawy profesjonalnego testowania i oceny wina
– profesjonalna degustacja win z Toskanii
– pojęcie apelacji, czytanie etykiet włoskich
– dobór wybranych win włoskich do potraw
– serwis wina, restauracyjny Savoir-vivre.
– podsumowanie spotkania. Pytania, dyskusja.
Rezerwacje prosimy składać pod adresem mailowym biuro@kamienica6.pl
Prowadzący:
PRZEMYSŁAW KOWALSKI – pasjonat i konsultant winiarski. Członek American Sommelier Association w USA, w której ukończył m. in. kurs zaawansowanych technik oceny wina w ciemno. Założyciel Akademii Wina w Łodzi. Były wykładowca ‘Enoturystyki‘ na Wydziale Nauk Geograficznych w Uniwersytecie Łódzkim. Absolwent Politechniki Łódzkiej. Pilot wycieczek Rainbow Tours SA na rynku włoskim i austriackim. Wieloletni handlowiec w firmach Partner Center, Wine Direct, Adesso. Sommelier w restauracjach POLKA – Magda Gessler oraz obecnie Kamienica Nr 6. Ambasador marki Andrea Bocelli Family Wines w Polsce. Zwiedził i testował wina w ok. 200 winiarniach (winnicach) na całym świecie.
Plac Kościuszki 6
|
|
Biuro: |
|
735 161 535 | biuro@kamienica6.pl |
Rezerwacja: |
|
735 161 535 | rezerwacje@kamienica6.pl |
W sprawie organizacji konferencji, przyjęć oraz większych rezerwacji zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z managerem:
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek – czwartek 12:00 – 19:00 (lunch menu)
Piątek – Sobota 12:00-22:00 (karta główna)
Niedziela – 12:00 – 20:00 (karta główna)