Przygotowaliśmy na ten dzień specjalne menu degustacyjne składające się z 6 pozycji:
Zachęcamy do wybrania opcji kolacji degustacyjnej z paringiem win.
Z wielką przyjemnością, na ten wyjątkowy wieczór przygotujemy wine pairing – specjalnie dedykowany kieliszek wina do każdego z dań.
Paring przygotował sommelier Przemysław Kowalski, który związany jest z Kamienicą od wielu lat. Poznać go można na licznych warsztatach winiarskich, które prowadzi w ciągu roku w Kamienicy dla osób zarówno zaczynających przygodę z winami jak i tych bardziej zaawansowanych.
Kolacja komentowana z odpowiednio dobranym winem przez sommeliera to uczta, która zapada w pamięć.
CO WIĘCEJ:
W tym wyjątkowym dniu rozpieścimy Was nie tylko wyjątkowym wystrojem i atmosferą ale też pysznym jedzeniem
Zapraszamy do rezerwacji stolików:
PRZYSTAWKA
Pikantny tatar z łososia / zielony ogórek / awokado z limonką / chips z sepii
ZUPA
Krem z topinamburu / karmelizowany topinambur / orzech laskowy / olej estragonowy
I DANIE GŁOWNE
Smażony filet z halibuta / purée z kalafiora z wanilią / risotto szafranowe / zielone szparagi / sos béarnaise
INTERMEZZO
Sorbet cytrynowy z prosecco
II DANIE GŁÓWNE
Polędwica wołowa (medium) / purée selerowo – truflowe / konfitowany ziemniak / karmelizowana cebula / szparagi / grzyby shimeji / sos truflowy
DESER
Mini pavlova / marakuja / lemon curd / owoce
Plac Kościuszki 6
|
|
Biuro: |
|
735 161 535 | biuro@kamienica6.pl |
Rezerwacja: |
|
735 161 535 | rezerwacje@kamienica6.pl |
W sprawie organizacji konferencji, przyjęć oraz większych rezerwacji zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z managerem:
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek – czwartek 12:00 – 19:00 (lunch menu)
Piątek – Sobota 12:00-22:00 (karta główna)
Niedziela – 12:00 – 20:00 (karta główna)