Dane teleadresowe

Plac Kościuszki 6, 95-070 Aleksandrów Łódzki

13 listopada 2018

Warsztaty Wina i Serów z bliska

Od pewnego czasu w Kamienicy nr 6, cyklicznie odbywają się warsztaty win i serów, pt. 1 wieczór, 8 win, 8 serów. Wydarzenie to prowadzi dla Państwa nasz niezastąpiony sommelier – Przemysław Kowalski. Pasjonat i znawca wina oraz członek American Sommelier Association w USA.

 

Czego dowiadujemy się podczas spotkania na temat win
i serów?

Z pewnością poznamy podstawy profesjonalnego smakowania i oceny wina. Dowiemy się jakie są style wina,
a także jakie istnieją rodzaje serów.

Dzięki warsztatom nauczymy się łączyć białe wina
z odpowiednimi serami, a także dobierania serów do win czerwonych. Nasz sommelier pokaże również jak czytać etykiety win, co jest bardzo przydatne przy wyborze wina,
a nie należy do najłatwiejszych zadań.

W trakcie warsztatów Przemysław Kowalski zaprezentuje nam jak wykonać profesjonalny serwis wina, czyli jak poprawnie je otworzyć i podać naszym gościom. Dzięki temu zaimponujemy nawet największym „wyjadaczom”.

 

 

 

Jakie degustujemy wina i jakich serów próbujemy?

Podczas warsztatów mamy okazję spróbować wina musującego z Hiszpanii, 3 białych win z Nowej Zelandii, Francji i Toskanii. Czekają na nas również 4 wina czerwone – z Francji, Toskanii, Argentyny i Portugalii. Przy każdym z nich czeka na nas inny rodzaj sera – cezar, kozi, brie, bursztyn, lazur i camembert, a z nimi idealnie dobrane owoce, konfitury i orzechy.

 

Oczywiście Sommelier nie wypuści Państwa bez opowiedzenia kilku anegdotek na temat win i jego licznych podróży, które nigdy się nie powtarzają i zawsze są fascynujące.

Jak już wcześniej wspominaliśmy, kilka warsztatów już się u nas odbyło, więc zapytaliśmy uczestników jak im się podobało i czego ciekawego się dowiedzieli. Zapoznajcie się Państwo z opiniami uczestników naszych warsztatów!

 

 

 

Pani Aneta

„Przez całe życie myślałam, że szampana najlepiej podawać
z truskawkami albo winogronem Pan Przemek uświadomił mnie, że żyłam w błędzie. Szampana najlepiej podawać z chipsami, ponieważ redukuje znajdujące się w nich tłuszcze,
a jego bąbelki oczyszczają nasze podniebienie z soli. Człowiek całe życie się uczy!”

Pan Karol

„Zawsze piłem białe wino bez żadnych dodatków. Raczej przy jakimś dobrym filmie dla relaksu i zawsze czegoś mi brakowało, teraz wiem czego – sera!”

Pani Katarzyna

„Zbliżają się moje urodziny, teraz zaskoczę całą rodzinne przy serwowaniu wina. Pan Przemysław na temat wina wie chyba wszystko! Na następne warsztaty biorę notatnik!:)”

Pan Tomasz

„Sommelier wprowadził cudowna atmosferę swoimi opowieściami o winach. Facet ma niesamowitą wiedzę. Wina cudowne, sery idealnie dobrane, świetnie spędzone 3 godziny.”

 

Drodzy Państwo nie pozostaję nam nic innego, jak tylko zaprosić na kolejne spotkanie podczas naszych warsztatów win i serówjuż 24 listopada, prowadzone przez największego pasjonata wina – Przemysława Kowalskiego.

 

Pobierz szczegółową ofertę wydarzenia.

 

Do zobaczenia w Aleksandrowie Łódzkim.

Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia
George Bernard Shaw
Zarezerwuj stolik
Kontakt

Plac Kościuszki 6
95-070 Aleksandrów Łódzki

 Biuro:
 735 161 535  biuro@kamienica6.pl
 Rezerwacja:
 735 161 535  rezerwacje@kamienica6.pl