Kurs trwa ok. 3 godziny i dotyczy podstawowej znajomości wiedzy o winie. Obejmuje wykład teoretyczny oraz profesjonalną degustację wina. Program obejmuje szeroki zakres zagadnień dotyczących między innymi historii uprawy winorośli oraz produkcji wina na świecie, typologii win, regionów winiarskich, chemii wina, fizjologii smaku, marketingu wina oraz savoir-vivre w restauracji.
Wina:
Miejsce kursu: Restauracja KAMIENICA NR 6
Plac Kościuszki 6, 95-070 Aleksandrów Łódzki
Czas trwania: 3 h (10:00 – 13:00)
Max liczba osób w grupie: 24
CENA: 145 PLN / os
Prowadzący: Przemysław Kowalski – sommelier w restauracji Kamienica Nr.6
Program kursu :
W czasie spotkania serwowane są ciepłe i zimne zakąski.
Korzyści dla uczestników szkolenia:
Jeszcze niezdecydowany? Obejrzyj zapowiedź naszego cyklu i poznaj Przemysława Kowalskiego, naszego sommeliera!
Plac Kościuszki 6
|
|
Biuro: |
|
735 161 535 | biuro@kamienica6.pl |
Rezerwacja: |
|
735 161 535 | rezerwacje@kamienica6.pl |
W sprawie organizacji konferencji, przyjęć oraz większych rezerwacji zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z managerem:
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek – czwartek 12:00 – 19:00 (lunch menu)
Piątek – Sobota 12:00-22:00 (karta główna)
Niedziela – 12:00 – 20:00 (karta główna)