Kamienica numer 6 zwyciężyła w tegorocznym Fine Dining Week, zajmując pierwsze miejsce spośród restauracji w Łodzi. To dla nas wielki zaszczyt i wyróżnienie. Zawdzięczamy je pracy całego zespołu.
W trakcie festiwalu zaprezentowaliśmy następujące potrawy:
1. płatki foie gras podane na smażonej chałce z galaretką z porto i żelem z rokitnika
2. grasica cielęca smażona w maśle, podana na puree z pieczonego kalafiora, oliwa z curry, mikro zioła
3. lin gotowany w 52 stopniach, śmietana z syfonu, mirepoix z warzyw, oliwa koperkowa
4. comber z jelenia w czekoladowym sosie, kurki smażone w maśle, puree z pietruszki, sorbet z czarnej porzeczki
5. węgierki na chrupiącym spodzie z lodami z wędzonej śliwki
1. kolorowe pomidory, pasta z cieciorki i curry
2. marynowane warzywa, batat, chrupiąca ziemia
3. risotto z kiszonym burakiem, kozim serem i karmelizowanym orzechem
4. kulka z białego sera z palonym bakłażanem i orzechami na ragout z kurek i bobu
5. węgierki na chrupiącym spodzie z lodami z wędzonej śliwki
Otrzymaliśmy wyróżnienia w następujących kategoriach.
Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim Państwu za głosy, udział w festiwalu i wsparcie. Jesteśmy zaszczyceni że docenili Państwo zarówno smak naszych potraw, jak i miejsce które tworzymy.
Do zobaczenia w Aleksandrowie Łódzki.
Plac Kościuszki 6
|
|
Biuro: |
|
735 161 535 | biuro@kamienica6.pl |
Rezerwacja: |
|
735 161 535 | rezerwacje@kamienica6.pl |
W sprawie organizacji konferencji, przyjęć oraz większych rezerwacji zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z managerem:
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek – czwartek 12:00 – 19:00 (lunch menu)
Piątek – Sobota 12:00-22:00 (karta główna)
Niedziela – 12:00 – 20:00 (karta główna)