Warsztaty Wina i Serów pt. 1 Wieczór, 8 Win, 8 Serów, trwają ok. ( 2,5 ~ 3) godz. i dotyczą podstawowej znajomości wiedzy o winie. Obejmują wykład teoretyczny oraz profesjonalną degustację wina. Program obejmuje szeroki zakres zagadnień dotyczących między innymi historii uprawy winorośli oraz produkcji wina na świecie, typologii win, regionów winiarskich, chemii wina, fizjologii smaku, marketingu wina oraz savoir-vivr w restauracji.
Spotkanie poprowadzi nasz sommelier Przemysław Kowalski. Pasjonat wina. Członek American Sommelier Association w USA, w której ukończył m. in. kurs zaawansowanych technik oceny wina w ciemno. Założyciel Akademii Wina w Łodzi. Były wykładowca ‘Enoturystyki‘ na Wydziale Nauk Geograficznych w Uniwersytecie Łódzkim. Absolwent Politechniki Łódzkiej. Pilot wycieczek Rainbow Tours SA na rynku włoskim i austriackim. Wieloletni handlowiec w firmach Partner Center oraz Wine Direct w Łodzi. Uruchamiał sklep winiarski ‘Jak Pragnę Wina’. Ostatnio pracował, jako sommelier w restauracji POLKA – Magda Gessler w Manufakturze, w Łodzi.
Cena: 135 PLN od osoby (biorąc pod uwagę 50 uczestników spotkania).
Miejsce spotkania: restauracja Kamienica nr 6 ,Plac Kościuszki 6, Aleksandrów Łódzki.
Korzyści dla uczestników szkolenia:
1. Opanowanie profesjonalnej sztuki degustacji oraz oceny wina.
2. Rozpoznawanie stylu oraz rodzaju wina w butelce na podstawie etykiet.
3. Poznanie sztuki łączenia wina z potrawami.
4. Savoir-vivre, czyli zasady poruszania się w świecie wina.
Plac Kościuszki 6
|
|
Biuro: |
|
735 161 535 | biuro@kamienica6.pl |
Rezerwacja: |
|
735 161 535 | rezerwacje@kamienica6.pl |
W sprawie organizacji konferencji, przyjęć oraz większych rezerwacji zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z managerem:
Godziny otwarcia restauracji:
Poniedziałek – czwartek 12:00 – 19:00 (lunch menu)
Piątek – Sobota 12:00-22:00 (karta główna)
Niedziela – 12:00 – 20:00 (karta główna)